Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
Ένα μέτριο κρεμμύδι
2 Εχελίδες σκόρδο
Σαφραν
ζωμός κότας ή βοδινού
Μια  ποσότητα ρύζι
2 ½ νερό
Μισό λεμονί
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαραθούν, Προσθέτουμε το ρύζι και ακόμη σοτάρουμε και το ρύζι για λίγο, Προσθέτουμε το νερό και καλυτέρα εάν έχουμε ζωμό από κάποιο κρέας, Προσθέτουμε την γεύση ζωμός κότας. ή βοδινού πιπέρι, σαφράν για χρώμα στύβουμε μέσα το μισό λεμονί και ρίχνουμε και αυτό μέσα , Και τα βράζουμε για 25 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει και το ρύζι μας είναι έτοιμο. Μένει και στο ψυγείο για λίγες ημέρες. Εάν το πάρετε από το ψυγείο ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων  σε ένα πλαστικό μπολ τύπου γιαουρτιού. Είναι και αυτό ένα φαγητό στην καθημερινή  μας τροφή. Από της ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons