ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
Λιγο . ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
100 γρ. κρασί λευκό ή κοκινο
χυμό λεμονιού,
1 κ.σ. μέλι
400 γρ. νερό
1 κύβο κότας
1 κ.σ. ρίγανη
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. μουστάρδα,

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα φωτιά και προσθέτουμε λίγο. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι.

Βάζουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο .Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, νερό, τον κύβο το μέλι, τις μπριζόλες, τη ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο νερό.

Τέλος

προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε ελαφρώς.

Και σερβίρουμε .

Συνοδεύονται με χόρτα , πατάτες φούρνου, ρύζι

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons