ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ


ΥΛΙΚΑ:


500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο:
Ρύζι Καρολίνα: 1/2 κούπας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό:
Ψιλοκομμένο άνηθο:
Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι:
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι:
Αλεύρι: λίγο για το αλεύρωμα
Κορν φλάουρ: 3 κουταλιές
2 Αυγά
Χυμός λεμονιού: Από 1 μεγάλο λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ:


1. Ψιλοκόβετε  καλά το κρεμμύδι και το προσθέτετε στον κιμά, μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο  κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε στρογγυλά γιουβαρλάκια.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει (2 λίτρα). Αλευρώνετε τα γιουβαρλάκια και αφού το νερό βράσει τα ρίχνετε μέσα (εάν τα βάλετε πριν βράσει το νερό μπορεί ο κιμάς να σκορπίσει και τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν). Προσθέτετε αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 45 περίπου λεπτά.
3. σε λίγο κρύο νερό λιώνετε το κορνφλάουρ και το προσθέτετε στο φαγητό. Προσθέτετε επίσης και το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά και σιγά – σιγά προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Με κουτάλα ρίχνετε στα αυγά λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να αποκτήσει την ίδια  θερμοκρασία του φαγητού . Τότε το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε δυνατά να πάει παντού. Σερβίρεται ζεστό.,

2 σχόλια :

Pialeus είπε...

Αν είχε και λίγη φρυγανιά στο ζύμωμα του κιμά. δεν κυνδυνεύεις για...διάλυση και το αποτέλεσμα θα είναι πιο αφράτο.

bill pan είπε...

Ναι σωστά η κάθε γνώμη σεβαστή, εγώ τα προτιμώ και τα προτείνω με χωρείς φρυγανιά αυτά που έφτιαχνε η γιαγιά και η μάνα. Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons