Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ


3 κούπες καρυδόψιχα
Χοντροαλεσμένη
½ κούπα βούτυρο
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 κούπες αλεύρι
2 αυγά
3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
4 κουτ. γλυκού μπέικον πάουντερ

                                                    ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.  Πρόσθετε τα αυγά και  το κακάο σκόνη και ανακατεύετε για πέντε λεπτά. Ρίχνετε το γάλα, το μπέικον, την καρυδόψιχα και το αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και την ψήνετε στους 180ο C για μίση ώρα περίπου. Ξεφορμάρετε την καρυδόπιτα και τη γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας. Επίσης μπορείτε να τη σιροπιάσετε ετοιμάζοντας σιρόπι με 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα νερό και φλούδα λεμονιού, που θα βράζετε για πέντε λεπτά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons