ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κληματόφυλλα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
 3/4 κούπας τριμμένο
κρεμμύδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο 
μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο
άνηθο ή δυόσμο
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
αλάτι - πιπέρι
1 κούπα λάδι
1 κούπα νερό βραστό
1/4 κούπας βούτυρο
 2 αυγά και 1/2 κούπα χυμό
λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλύνετε τα κληματόφυλλα κι αφαιρέστε τα κοτσάνια. Ζεματίστε τα βουτώντας τα λίγα-λίγα σε νερό που βράζει 2'-3' και στραγγίστε τα. Βάλτε σ' ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ρύζι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι. Ζυμώστε τα ν' ανακατευθούν καλά. Βάλτε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίξτε το. Στρώστε μερικά κληματόφυλλα στον πάτο μιας κατσαρόλας κι αραδιάστε τα ντολμαδάκια το ένα πλάι στο άλλο σε σειρές. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο, σκεπάστε τα ντολμαδάκια μ' ένα πιάτο που να χωράει στην κατσαρόλα και προσθέστε το βραστό νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό περίπου μια ώρα, ώσπου να μαλακώσουν τα ντολμαδάκια και να μείνουν με λίγο ζουμί.

Έχουμε δυο επιλογές για αυγολέμονο,


   












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons