ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια
½ κιλό εντεράκι,α
2 αυγά
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
½ κούπα ρύζι, καρολίνα
½ κούπα βούτυρο
½ κούπα χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 6
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλύνετε το εντεράκια καλά και κόψτε τα σε κομμάτια. Γυρίστε το μέσα-έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου και, ξεπλύνετε το κοπά πρώτο με μπόλικο νερό και μετά με λίγο ξύδι,. Βράστε τη συκωταριά και το εντεράκια σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τα, κρατήστε το ζουμί που έβρασαν και, ψιλοκόψτε τα. Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίστε με το βούτυρο τα κρεμμυδάκια και, τον άνηθο ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν προσθέστε τα κομματάκια της συκωταριάς με τα εντεράκι,α και, τσιγαρίστε τα και, αυτά για 10 λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα 6 κούπες από τον ζωμό που κρατήσατε, αλατοπίπερο, σκεπαστέ την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου. Ρίξτε το ρύζι, και, βράστε για 15 λεπτά ακόμα. Σε μπωλ χτυπήστε τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού και, προσθέστε λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάστε το ζουμί πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και κατεβάστε την από την φωτιά. Τη σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου