ΧΑΛΒΑΣ






ΥΛΙΚΑ

 μερίδες 14. 
   
 1 φλ. τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι   
    2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
    1 ξυλάκι κανέλα
    4 φλ. τσαγιού νερό
    ½ φλ. τσαγιού σταφίδα (μαύρη)
    ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
    1 φλούδα λεμονιού
    1 φλούδα  πορτοκαλιού
    1 κ.σ. κανέλα
 
 ΟΔΗΓΙΕΣ

βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, , τις φλούδες λεμονιού το ξύλο κανέλας και πορτοκαλιού, μέχρι να η ζάχαρη διαλυθεί. Σε  κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως  να ροδίσει καλά και να γίνει  σκούρο , για 7΄.  Εν συνεχεία  προσθέτουμε τις σταφίδες την κανέλα (σκόνη), και το αμύγδαλο. Αποσύρουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά  το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσέχετε , γιατί πετάγεται το μείγμα μη καίτε ! Ξανά βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να παγώσει .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons