ΥΛΙΚΑ
μερίδες 14.
1 φλ. τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 ξυλάκι κανέλα
4 φλ. τσαγιού νερό
½ φλ. τσαγιού σταφίδα (μαύρη)
½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, , τις φλούδες λεμονιού το ξύλο κανέλας και πορτοκαλιού, μέχρι να η ζάχαρη διαλυθεί. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έως να ροδίσει καλά και να γίνει σκούρο , για 7΄. Εν συνεχεία προσθέτουμε τις σταφίδες την κανέλα (σκόνη), και το αμύγδαλο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσέχετε , γιατί πετάγεται το μείγμα μη καίτε ! Ξανά βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να παγώσει .
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου