ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες σκληρές
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμός ενός λεμονιού
Αφαιρείτε το κοτσάνι, πλένετε και στραγγίζετε καλά τις φράουλες. Τις βάζετε σε λεκάνη και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού. Βράζετε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και το αφήνετε να μισό δέσει. Στραγγίζετε τις φράουλες, τις ρίχνετε στο σιρόπι, βράζετε για δυο λεπτά και τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Βράζετε το σιρόπι και το ζουμί που στράγγισαν οι φράουλες, μέχρι να δέσει και ρίχνετε τις φράουλες. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου