Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ


 ΥΛΙΚΑ
350 γρ ταραμάς της αρέσκεια σας  
350 γρ ψίχα ψωμιού περίπου
200 γρ. πατάτες περίπου
2 μέτρια κρεμμύδια  
2 λεμόνια τον χυμό τους
½  ποτήρι νερού λάδι
½  ποτήρι νερό από της πατάτες που βράσαμε
Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθαρίζουμε και βράζουμε της πατάτες. Και της αφήνουμε  να κρυώσουν . μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες τηγανιτές, είναι ακόμη καλύτερες.

Κτυπάμε στο  μίξερ το κρεμμύδι με τον ταραμά καλά να λιώσουν, προσθέτουμε την ψίχα και τα ξανά κτυπάμε ,
Προσθέτουμε λίγο λίγο της πατάτες και το λάδι και το νερό από της πατάτες, προσθέτετε και τον χυμό λεμονιού και πιπέρι ανάλογα.
Κατά το κτύπημα σβολιάζει προσθέστε ακόμη υγρά.
Αφήστε την λίγο να τραβήξει τα υγρά της, ίσως χιαστή μετά από λίγο  να προσθέσετε ακόμη υγρά. 

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψωμί, λάδι, νερό,  πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας

 Συνοδεύετε με ελιές και με καλό ελληνικό κρασί.

Είναι και αυτή η συνταγή πικάντικη και για καλοφαγάδες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons