Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΣΑΡΑΓΛΙ



 ΥΛΙΚΑ

700 γρ. φύλλο κρούστας
1  κούπα βούτυρο
2  κούπες καρυδόψιχα κοπανισμένη
1  κούπα αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
1/3 κούπας σουσάμι καβουρντισμένο
2  κουτ. σούπας ζάχαρη
1  κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
½  κουτ. γλυκού γαρύφαλλα σκόνη

Για το σιρόπι: 1 κούπα μέλι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα
φλούδα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύετε σε λεκάνη καλά την καρυδόψιχα με την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη και τη σκόνη κανέλας και γαρύφαλλου. Παίρνετε δύο οπό το φύλλα κρούστας (το ένα πάνω στο άλλο) και αφού το βουτυρώσετε, πασπαλίζετε την επιφά­νεια του κά9ε διπλού φύλλου με το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε σε ρολό. Παίρνετε το πρώτο ρολό και το τοπο9ετείτε κουλουριαστά στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού. Συνεχίζετε βάζοντας κουλουριαστά και τα υπόλοιπα ρολά, ώσπου να κα­λυφθεί όλος ο πάτος του ταψιού. Ψήνετε σε προ9ερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, καλά, στους 180°C. Αφήνετε να μισό κρυώσει και σιροπιάζετε με το σιρόπι που φτιάξατε, βράζοντας για πέντε λεπτά όλα τα υλικά, και αφού πετάξετε, πρώτο, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons