ΥΛΙΚΑ
½ κιλό συκωτάκια πουλιών
10 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια
½ κούπα κρασί
κούπα ζωμός κοτόπουλου
κουτ. σούπας ψιλοκομμένος
κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας αλεύρι αλάτι,
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε τα συκωτάκια, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε. Σοτάρετε καλά και προσθέτετε το κρασί. Όταν αυτό απορροφηθεί, βγάζετε τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβετε. Τηγανίζετε το μπέικον, χωρίς λάδι, και το ψιλοκόβετε κι αυτό. Βάζετε στην κατσαρόλα ξανά τα συκωτάκια και το μπέικον, προσθέτετε τον ζωμό, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά γία να δίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστή. Γίνεται περίπου 2½ κούπες και συνοδεύει ζυμαρικά, πιλάφι και πουλερικά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου