ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ


 ΥΛΙΚΑ 

για  3-5 άτομα  

3 κουταλιές τις σούπας  ελαιόλαδο
3 μικρές πατάτες, ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένο σε φέτες
1 χούφτα φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι  φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
8 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, την εποχή
1/2 φλιτζάνι χοντρό τριμμένο τυρί φέτα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο  τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα σε κύβους τις πατάτες και λουκάνικο κομμένο σε φέτες ​​και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες αρχίζουν να χρώμα και να μαλακώσουν .
Προσθέστε το σε φέτες κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά (πιπέρι) και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά  με τις προτιμήσεις σας, προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, μαϊντανό, και ανακατέψτε μέσα  στις πατάτες.
Κτυπήστε  τα αυγά, το γάλα και λίγο μαύρο πιπέρι Σε ένα μεγάλο
Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι με τις πατάτες κ.λπ.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 8 λεπτά,  μέχρι ψηθούν  τα αυγά που βρίσκονται γύρω από τις άκρες ανακινήστε το τηγάνι κυκλικά και με μια ξύλινη σπάτουλα ξεκολλάτε μαλακά γύρο γύρο  στον κύκλο.
Σκορπίσει το τριμμένο τυρί πάνω από την κορυφή του ομελέτα σας βάλτε προσεκτικά το τηγάνι κάτω από το γκριλ (σχάρα). Μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά  και το τυρί γίνουν  χρυσαφένια  περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη σχάρα και αφήστε τα για λίγα λεπτά πριν την τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Κόψτε την ομελέτα σε φέτες και σερβίρετε.

Απολαύστε το!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons