Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟ


ΥΛΙΚΑ

50-60 μικρά άγουρα σύκα
1 1/2  κιλό ζάχαρη 
3 κούπες νερό 
λιγη αρμπαρόριζα 
                                                  ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένετε το συκαλάκια και τους ανοί­γετε οπό την κάτω μεριά μία μικρή τρύπα, για να εισχωρήσει το σιρόπι. τα βράζετε σε μπόλικο νερό,  Όταν μαλακώσουν και τρυ­πιούνται εύκολο με ένα πιρούνι, τα βάζετε σε κρύο νερό, Ρίχνετε λίγη γαλαζόπετρα τσο νερό για να πάρει χρώμα γαλάζιο.όπου το αφήνετε για μια μέρα. Την επομένη, βράζετε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να  δένει. Σουρώνετε το συκολάκια, τα στραγγίζετε σε πετσέτα , βάζετε μέσα σε κάθε συκαλάκι από ένα αμύγδαλο καθαρισμένο, τα ρίχνετε στο σιρόπι μαζί με την αρμπαρόριζα και το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι τους.  Η ποσότητα της γαλαζόπετρας να είναι στο μέγεθος στραγαλιού περιπου.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons