ΥΛΙΚΑ
250 γρ. δαμάσκηνο
1 λεμόνι,
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας ρούμι,
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι,, πιπέρι, κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζετε τα δαμάσκηνα για 20 λεπτά, αφού τα έχετε μουλιάσει σε νερό από την προηγουμένη. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζετε, κρατώντας το ζουμί που έβρασαν, και τα ψιλοκόβετε. Λιώνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε 1 κούπα από το ζουμί των δαμάσκηνων, το ρούμι, λίγη κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα κομμένα δαμάσκηνα. Ανακατεύετε και ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρετε την σάλτσα ζεστή. Γίνεται 2 κούπες περίπου κ συνοδεύει
χοιρινό και ζαμπόν
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου