ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



ΥΛΙΚΑ                      

20 φύλλα κρούστας
2 κούπες αμυγδαλόψιχα
Ξεφλουδισμένη
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
½ κούπα κονιάκ
½  κούπα γαλέτα
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
Φλούδα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χοντρό κόβετε την αμυγδαλόψιχα και την αναμιγνύεται με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθετέε το κονιάκ, τη γαλέτα και ζυμώνετε καλά. Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε επιφάνεια και το κόβετε σε τρεις λουρίδες. Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε αυτό κάθε λουρίδα φύλλου με ένα πινέλο. Τοποθετείτε μια κουταλιά γέμιση στο ένα άκρο κάθε λουρίδας διπλώνετε τη γωνία του φύλου πάνω στην γέμιση και τυλίγετε σε τρίγωνο όλο το φύλλο. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με όλες τις λουρίδες, αλείφετε  από πάνω όλα τα τρίγωνα με βούτυρο και τα τοποθετείτε σε ταψί στην σειρά. Ψήνετε τα μπουρεκάκια στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζετε το σιρόπι με όλα τα υλικά, και πετάτε το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα. Όταν ψηθούν τα μπουρεκάκια, τα βγάζετε, τα αφήνετε να μισό κρυώσουν και τα βουτάτε το χλιαρό σιρόπι που φτιάξατε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons