ΤΥΡΟΨΩΜΟ



ΥΛΙΚΑ

8 γρ. μαγιά ξηρή
300 γρ. νερό
1 πρέζα ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
300 γρ. φέτα
50 γρ. Σουσάμι

ΥΛΙΚΑ

Στον μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη προσθέτουμε το αλάτι.

Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά. Βάζουμε τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε σε ένα γουδί και το κάνουμε τρήματα .

Βάζουμε τον κόλιανδρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο.

Απλώνουμε στο φύλλο τη φέτα σπασμένη, ψέκασμα με ελαιόλαδο και πιπέρι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons