ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ

 
                                                   ΥΛΙΚΑ
5 φιλέτα, 250 γραμμάρια το καθένα περίπου
3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα φετάκια
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα 
φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
¼ του φλιτζανιού κονιάκ
Χυμός από ½ λεμόνι
                                                       ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεστάνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψουν, προσθέστε τα μανιτάρια, 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι τού γλυκού πιπέρι. Ψήστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πότε - πότε. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό ανακατεύοντας για 7 με 8 λεπτά. Ρίχνετε το κονιάκ και το χυμό τού λεμονιού. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάστε αν είναι αρκετό το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τα φιλέτα όπως τα προτιμάτε (καλύτερα να μην είναι πάρα πολύ ψημένα) και ρίξτε πάνω τους τα μανιτάρια σωτέ.  Σερβίρετε με ρύζι η πατάτες η και με κάποιο ζυμαρικό
             
                                               

3 σχόλια :

Nina Petrova είπε...

Ωραιότατη η συνταγή! Την έφτιαξα σήμερα με λίγες παραλλαγές για να συνοδέψω τον αρακά μου :) Ευχαριστω

bill pan είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο σου Nina petrova

Ανώνυμος είπε...

Απλά υπέροχη!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons