ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

    ΥΛΙΚΑ
                                   
    1 μεγάλο κομμάτι από μπούτι 2 με 2,5  κιλά
    χοιρινό χωρίς κόκαλο
    4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
    1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
    100 γραμμάρια τυρί γκούντα σε φέτες
     50 γρ τυρί τριμμένο
    2 κ.σ. μουστάρδα
    2 καρώτα μισοβρασμένα 
    μαϊντανός ψιλοκομμένος
    πιπέρι, αλάτι ρίγανη
    2 πιπεριές χρωματιστές σε φέτες

    ΟΔΗΓΙΕΣ   

    1ο Το χοιρινό μπούτι λέμε του  χασάπη να το ανοίξει εάν δεν μπορείτε μόνη σας.
    2ο Απλώνουμε το κρέας σε μια λαδόκολλα επάνω στο τραπέζι.   
    3ο Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ  μουστάρδα, σκόρδο, κρεμμύδι ξερό τριμμένο,           τυρί τριμμένο, μουστάρδα, μαϊντανός ψιλοκομμένος,πιπέρι, αλάτι ,ρίγανη να γίνουν ένα μείγμα
    4ο  Τα 2/4 από το μίγμα το απλώνουμε επάνω στο κρέας. Απλώνουμε το ζαμπόν της ντομάτες σε λεπτές φέτες και το τυρί Γκούντα και τα καρώτα κομμένα μακρόστενα, πιπεριές χρωματιστές σε φέτες . Ρίχνουμε επάνω ¼ από το μείγμα .
    5ο αρχίζουμε να το ρολιαζουμαι  με την βοήθεια της λαδόκολλας. Αυτό μπορεί να το δέσουμε με σπάγκο ή να το βάλουμε μέσα σε ένα δίκτυ με την βοήθειας μιας σωλήνας. Στην κάθε περίπτωση έχουμε αφαιρέσει την λαδόχαρτα.
    Το τοποθετούμε σε μια γάστρα και το περί λούζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε περίπου ένα λίτρο νερό το σκεπάζουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .Σε μιάμιση  ώρα περίπου το ελέγχουμε το γυρίζουμε ανάποδα και εάν θέλει ακόμη νερό, συνεχίζουμε το ψήσιμο  για μια ακόμη ώρα.
    Το βγάζουμε από τον φούρνο το γυρίζουμε πάλι στην αρχική του θέση και ξεσκέπαστο το ξανά φουρνίζουμε για ένα μισάωρο να μας πάρει και χρώμα. Εάν θέλουμε κατά το τελείωμα φροντίζουμε να έχει αρκετό ζουμί να φτιάξετε σάλτσα.   (gravy)           
    Σημείωση : Εάν θέλουμε να προσθέσουμε και πατάτες κομμένες κυδωνάτες, της έχουμε έτοιμες με το προηγούμενο μείγμα  και της απλώνουμε στην γάστρα γύρο από ρολό μετά από μιάμιση ώρα αρχικό  ψησίματος…
    Πριν το κόψουμε σε ροδέλες αφήσετε   δέκα λεπτά για να κόβετε καλυτέρα .Εάν σας περισσέψει ρολό, στο ψυγείο παραμένει διπλωμένο καλά με μια λαδόκολλα για μερικές ημέρες..
    Σερβίρετε και με ρύζι  ριζότο.

    Καλή επιτυχία και όρεξη  

      0 σχόλια :

      Δημοσίευση σχολίου

       
      Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons