ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμάς
½ κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικός
½ κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας λάδι,
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι,, πιπέρι.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεσταίνετε το λάδι, σε κατσαρόλα και, προσθέτετε το κρεμμύδι, και τον κιμά. Σωτάρετε για 10 λεπτά περίπου και, προσθέτετε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το μοσχοκάρυδο και, την κανέλα τριμμένα. Λιώνετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε στον κιμά μαζί με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι, να πήζει, η σάλτσα. Τη σερβίρετε ζεστή. Γίνεται, περίπου 3 κούπες και συνοδεύει, ζυμαρικά και, ρύζι,.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου