Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΛΕΜΟΝΙ ΦΛΟΥΔΑ ΓΛΥΚΟ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φλούδες λεμονιών
1200 γρ. ζάχαρη
κούπες νερό
χυμός μισού λεμονιού

                                        ΟΔΗΓΙΕΣ


Διαλέγετε λεμόνια με χοντρή φλούδα, τα πλένετε και ξύνετε ελαφρά στον τρίφτη τη φλούδα τους. Χαράζετε τη φλούδα τους σε κομμάτια και τα αφαι­ρείτε. Πλένετε τα κομμάτια καλά και τα βάζετε να βράσουν σε άφ9ονο νερό, μέχρι, να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε μετά σε κρύο νερό, που το αλλάζετε μερικές φορές, και τα στραγγίζετε σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά και ρίχνετε τις φλούδες λεμονιού. Τις βράζετε για δέκα λεπτά και τις βράζετε με τρυπητή κουτάλα. Βάζετε το σιρόπι να δέσει, ρίχνετε μετά τις φλούδες, προσ9έτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε το γλυκό να δέσει καλά το σιρόπι του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons