Διαλέγετε λεμόνια με χοντρή φλούδα, τα πλένετε και ξύνετε ελαφρά στον τρίφτη τη φλούδα τους. Χαράζετε τη φλούδα τους σε κομμάτια και τα αφαιρείτε. Πλένετε τα κομμάτια καλά και τα βάζετε να βράσουν σε άφ9ονο νερό, μέχρι, να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε μετά σε κρύο νερό, που το αλλάζετε μερικές φορές, και τα στραγγίζετε σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά και ρίχνετε τις φλούδες λεμονιού. Τις βράζετε για δέκα λεπτά και τις βράζετε με τρυπητή κουτάλα. Βάζετε το σιρόπι να δέσει, ρίχνετε μετά τις φλούδες, προσ9έτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε το γλυκό να δέσει καλά το σιρόπι του.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου