Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. αλεύρι
3κουτ. σούπας βούτυρο
κουτ. γλυκού σόδα
2 κούπες καρυδόψιχα
2 κούπες αμυγδαλόψιχα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
και γαρύφαλλα σκόνη
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
 Ζυμώνετε σε λεκάνη το αλεύρι με το βούτυρο, τη σόδα, λίγο αλάτι και τόσο νερό, ώστε να δίνει μία ζύμη ελα¬στική. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και την κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Χοντρό κόβετε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα και το αναμιγνύετε με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο μέλι, ώστε να δίνουν μία σμιχτή μάζα. Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης μια κουταλιά γέμιση, βρέχετε την άκρη κάθε κομματιού ζύμης με λίνο νερό, διπλώνετε τα κομμάτια στη μέση, ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και κολλάτε τις άκρες τους. Ψήνετε τα σκαλτσούνια σε βουτυ¬ρωμένο ταψί στους 180°C για ένα τέταρτο περίπου, τα βγάζετε, τα ραντίζετε αμέσως με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons