Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

                     ΥΛΙΚΑ
 ½ κιλό κιμάς - ½ κιλό πατάτες ½ κιλό μαύρες μελιτζάνες
½ κιλό ντομάτες
½ κιλό κολοκύθια
1  μεγάλο κρεμμύδι,
½ κούπα λάδι, - ½ κούπα βούτυρο
½ κούπα κρασί άσπρο
3 κουτ. σούπας μαϊντανός
3 κουτ. σούπας αλεύρι,
2 κούπες γάλα - 1 αυγό
2 κουτ. σούπας γαλέτα
5 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι,, πιπέρι,, μοσχοκάρυδο

Μερίδες 8

                          ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε και, κόβετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος. Τα τηγανίζετε ελα­φρά και τα στραγγίζετε καλά. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζετε με το λάδι τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 10 λεπτά.
Ρίχνετε το κρασί, αλατοπίπερο, μαϊ­ντανό και τις ντομάτες λιωμένες. Ανακατεύετε καλά και βράζετε για μισή ώρα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το ζουμί του. Στρώνετε σε ταψί μια στρώση πατάτες, μια μελιτζάνες και μια κολοκυθάκια και απλώνετε επάνω τον μισό κιμά. Σκεπάζετε με τα υπό­λοιπα λαχανικά και απλώνετε τον υπόλοιπο κιμά. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε, ανα­κατεύοντας, το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε αλατοπίπερο, 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και όταν πήξει η σάλτσα μπεσαμέλ, τη βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το αυγό χτυπημένο και ανακατεύετε. Περιχύ­νετε με την μπεσαμέλ τον μουσακά, πασπαλίζετε με τη γαλέτα και το τριμμένο τυρί και ψήνετε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons