Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ  ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 
Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά, να γίνουν σαν μαρέγκα και  προσθέτουμε, και τους κρόκους αυγών,  Χτυπήσατε καλά και προσθέστε το χυμό λεμονί, και σιγά, σιγά λίγο, λίγο από το ζουμί του φαγητού και χτυπάτε συνεχεία να μην κόψει το αυγολέμονο,  αδειάστε το αυγολέμονο επάνω στα ντολμαδάκια, κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, για να πάει παντού. Αφήστε το φαγητό να παραμείνει  15', πριν το σερβίρετε. Τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ   
Αδειάστε σε μια άλλη κατσαρόλα  όλο το ζουμί από τα ντολμαδάκια προσεκτικά, Και το βάζουμε να βράσει.Και Σ' ένα μπολ χτυπήσετε καλά  τ' αυγά ασπράδια και κρόκους μαζί  το χυμό λεμονιού, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ ανάλογα την ποσότητα,  χτυπάτε καλά με το κτυπητήρι, και σε βάθος γιατί κορν φλάουρ  κάθετε χαμηλά. Ρίξτε σιγά, σιγά  ζουμί από τους ντολμάδες περίπου το μισό χτυπάτε καλά. Και το μίγμα αυτό το ρίχνουμε σιγά, σιγά στο υπόλοιπο ζουμί που βράζει χτυπώντας καλά, το σιγοβράζουμε να μας γίνει σαν αραιή κρέμα. Και συνέχεια την αδειάζουμε μέσα στους ντολμάδες, κινούμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει το μίγμα παντού. Αποσύρετε τα από την φωτιά. Τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά, και μπορούν να μείνουν στο ψυγείο και τα ζεσταίνετε με το ίδιο το ζουμί τους. Και φροντίστε να φτιάξετε αρκετό ζουμί. 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΕΔΩ  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons