Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ  ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 
Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά, να γίνουν σαν μαρέγκα και  προσθέτουμε, και τους κρόκους αυγών,  Χτυπήσατε καλά και προσθέστε το χυμό λεμονί, και σιγά, σιγά λίγο, λίγο από το ζουμί του φαγητού και χτυπάτε συνεχεία να μην κόψει το αυγολέμονο,  αδειάστε το αυγολέμονο επάνω στα ντολμαδάκια, κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, για να πάει παντού. Αφήστε το φαγητό να παραμείνει  15', πριν το σερβίρετε. Τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ   

Αδειάστε σε μια άλλη κατσαρόλα  όλο το ζουμί από τα ντολμαδάκια προσεκτικά, .Και  στο μπλέντερ χτυπήσετε καλά  τ' αυγά ασπράδια και κρόκους μαζί  το χυμό λεμονιού, προσθέστε λίγο αλεύρι περίπου μια κουτάλια της σούπας   ανάλογα την ποσότητα,   Ρίξτε το σιγά, σιγά  μέσα στο ζουμί από τους ντολμάδες ή Γιουβαρλάκια χτυπάτε με σύρμα ή με δυο πιρουνιά καλά.   να μας γίνει σαν αραιή κρέμα. Και συνέχεια το αδειάζουμε μέσα στους ντολμάδες,ή Γιουβαρλάκια, κινούμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει το μείγμα παντού. Αποσύρετε τα από την φωτιά. Τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε τα ντολμαδάκια ή Γιουβαρλάκια  ζεστά, και μπορούν να μείνουν στο ψυγείο και τα ζεσταίνετε με το ίδιο το ζουμί τους. Και φροντίστε να φτιάξετε αρκετό ζουμί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons