Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φύλλα κανταΐφι
100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
100 γρ. σιμιγδάλι
2 αυγά
2 κούπες γάλα
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. σαντιγί
Άρωμα βανίλιας

                                                       ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανοίγετε το φύλλο κανταΐφι, το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί, το ραντίζετε με το μισό βούτυρο και το ψήνετε για ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, το περιχύνετε με το σιρόπι, που φτιάξατε βράζοντας για πέντε λεπτά τα 200 γρ. ζάχαρη με 150 γρ. νερό. Χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτετε το σιμιγδάλι και την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα. Βράζετε την κρέμα για πέντε λεπτά, μέχρι να πήξει, προσθέτετε τη βανίλια και δυο κουταλιές, βούτυρο και αποσύρετε από τη φωτιά. Στρώνετε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και βράζετε στο ψυγείο να κρυώσει Όταν κρυώσει καλύπτετε την επιφάνεια του με την κρέμα σαντιγί και γαρνίρετε, αν θέλετε, με καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons