ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ


ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
½ κιλό μακαρόνια χοντρά
100 γάρ. κεφαλοτύρι  ή παρμεζάνα
4 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κούπες γάλα
½ κούπα βούτυρο
Μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και  από μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Μόλις ο κιμάς πάρει καφετί χρώμα, ρίχνετε της ντομάτες λιωμένες, μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και μια κούπα νερό και σιγοβράζεται μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Σε κατσαρόλα λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε σιγά-σίγα το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και την ξαναβάζετε στην φωτιά προσθέτετε αλάτι, πιπέρι. Βράζετε για λίγο μέχρι να  πήξει η σάλτσα. βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και το μισό τυρί τριμμένο. Σε βουτυρομένο ταψί βάζετε τα μισά μακαρόνια, την σάλτσα του κιμά και από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Περιχύνετε με την σάλτσα μπεσαμελ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε στους 180° c, για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσει η επιφάνια του παστιτσιου. Το σερβίρετε ζεστό κομμένο σε κομμάτια.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons