ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

YΛΙΚΑ 
3 μαρούλια
500 γραμμάριακιμά (μοσχαρίσιο 
ή ανάμικτο μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. άνηθο  ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
1 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
2 λεμόνια (το χυμό τους)
 2 αυγα  λάδι, αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ   
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μαζί με τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, 1 κουταλιά γλυκού από το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα μαρούλια και παίρνουμε χωριστά ένα- ένα φύλλο και το ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση. Το τυλίγουμε όπως τους ντολμάδες. Στρώνουμε σε μία κατσαρόλα ή χύτρα 4 φύλλα μαρουλιού και από επάνω βάζουμε τους ντολμάδες μας. Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Και τα βράζουμε περίπου μια ώρα..
Αυγολέμονο, έχουμε δυο επιλογές 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons