Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ
5 μερίδες
8 μεγαλες πατάτες
1 μεγαλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3/4 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
λιγο  κλαράκι μαϊντανό  σέλινο και  άνηθο
για μυρωδιά
ΟΔΗΓΙΕΣ
καθαρίσουμε και πλενουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ανακατεύουμε  μες το λάδι.
Ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο  κλαράκι μαϊντανό  σέλινο και  άνηθο
για μυρωδιά, το αλάτι, το πιπέρι και νερό ίσα να σκεπάζονται.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τις αφήνουμε να βράσουν για ένα μισά ωρο.
Μην προσθέσετε  πολύ νερό στο φαγητό, για να έχετε μια αραιή  και δεμένη σάλτσα, ώστε να είναι ζουμερές

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons