ΦΛΟΓΕΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αμυγδαλόψιχα
½ κούπα γαλέτα
1 αυγό χτυπημένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού   
1κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη   
½ κιλό φύλλο κρούστας
 1 κούπα λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
½ κούπα μέλι
1 ½ κούπα νερό   
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αναμιγνύετε καλά την αμυγδαλόψιχα, τη γαλέτα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αυγό. Κόβετε όλο το φύλλο σε λουρίδες φάρδους 10 εκατοστών. Παίρνετε μια λουρίδα φύλλου, την αφήνετε με βούτυρο, τη διπλώνετε στη μέση και βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης. Τυλίγετε φύλλο και γέμιση σε ρολό, σε σχήμα φλογέρας και τοποθετείτε τις φλογέρες, τη μια δίπλα στην άλλη, σε βουτυρωμένο ταψί. Τις αλείφετε με βούτυρο και τις ψήνετε για μίση ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC.
Βράζετε γι πέντε λεπτά το σιρόπι και περιχύνετε τις φλογέρες, αφού κρυώσουν, με ζεστό σιρόπι. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons