Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

















ΥΛΙΚΑ  
2 μικρά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
4 πατατες κομενες σε κιβάκια
2 κουταλιές της σούπαςελαιόλαδο
1 φλυτζάνι κρασί
8 μικρά κολοκυθάκια
1 κιλό κόκκινα  ψάρια, σκορπιό,ή σφυρίδα
3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

                                                    ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με το κρασί και εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ξεφλουδισμένα και κομμένα. Προσθέτουμε 1 και μισό  λίτρο ζεστό νερό και τα ψάρια μέσα σε ένα δίχτυ  και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου ,κατόπιν  αφερούμε   προσεκτικά τα ψάρια, και τα υπόλοιπα συνεχίζουν να βράζουν .εμείς καθαρίζουμε τα ψάρια προσεκτικά από τα κόκαλα και τα σπάζουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά που είναι ήδη βρασμένα  συνεχίστε το βράσιμο για 5 λεπτά .μπορούμε να την αυγοκόψουμε με αρκετό λεμόνι σερβίρετε σε ατομικά μπολακια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons