ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς ( 3/4 πρόβιος
και 1/4 μοσχαρίσιος )
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας γαλέτα 
τριμμένη1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού
ψίχα ψωμιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 αυγά ,αλάτι - πιπέρι
λίγο κύμινο ψιλοκοπανισμένο
αλεύρι για το πλάσιμο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ ποτήρι κρασί άσπρο
αρκετός πουρές ντομάτας
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
αλάτι ,πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ  
 
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη με το μισό κρεμμύδι και σκόρδο ενώ τα υπόλοιπα τα σοτάρουμε σε τηγανάκι με το βούτυρο και , στη συνέχεια , το ρίχνουμε κι αυτό στον κιμά . Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού , καλά μουσκεμένη και στιμμένη , το μαϊντανό και το κύμινο , τα αυγά και τη γαλέτα , αλατο πιπερώνουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα . Απλώνουμε το αλεύρι σε χαρτί . Κόβουμε κουταλιές από το μείγμα και , τυλίγοντας τες στο αλεύρι ,τις πλάθουμε στενόμακρα . σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο  τα σουτζούκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα . Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Καβουρδίζουμε σε τηγάνι βαθύ με το βούτυρο το αλεύρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι . Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε λίγο νερό τη ντομάτα , το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη , αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα σουντζουκάκια . Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα ,  περίπου μια ώρα. σερβίρονται με ρύζι ή και με πατάτες τηγανιτές
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons