ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
600γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβακια
2-3 ρίζες από πράσο χοντροκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
2 αυγά
Λίγο άνηθο αιρετικά
λίγο πιπέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, Λίγο άνηθο το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λάδι . βάζουμε όλη τη γέμιση μας και την απλώνομαι καλά στο ταψί ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη. Αλείφονταν ένα ένα τα φύλλα με λάδι . Όταν τελειώσουμε χτυπάμε ένα αυγό και το απλώνομαι σε όλη την επιφάνεια για να μας δώσει ωραίο χρώμα την κόβουμε σε κομμάτια τύπου μπακλαβά . Την βάζουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 45 λεπτά περίπου . Τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα καλά θα είναι να τα σοτάρετε λίγο για τέλεια σπανακόπιτα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου