ΥΛΙΚΑ
1250 γραμ. κιμάς από αρνί
1 κουπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 κουταλιές της σούπας πουμαρο ντομάτας
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ψιλοκομμένος μαϊντανός,
λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι
4 ποτήρια του νερού γάλα,
7 περιπου παξιμάδια, 7-8 αυγά
1 χούφτα τυρί τριμμένο,
φύλλα του μπακλαβά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι σε κατσαρόλα. Βάζουμε και τον κιμά και, όταν καβουρδιστεί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, τη ντομάτα, το μαϊντανό, την κανέλα και το αλάτι πιπέρι κι αφήνουμε να σιγοβράζουν, για μια ώρα, με σκεπασμένη κατσαρόλα. μαλακώνουμε και ζυμώνουμε με το γάλα τα παξιμάδια και ρίχνουμε την κρέμα τους στην κατσαρόλα με τον κιμά, αφού την κατεβάσομε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τ' αυγά καλά χτυπημένα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και τη γέμισή. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα κι αυτά, ένα ένα. Ρίχνουμε πάνω τους το μίγμα της γέμισης και το στρώνουμε καλά, να 'χει παντού το ίδιο πάχος. Σκεπάζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα ένα, ένα.και με ένα μαχαίρι σπρώχνομε της άκρες από τα φύλλα προς τα κάτω στης άκρες του ταψιού χτυπάμε ένα αυγό και το επαλείφομε στην επιφάνια για καλύτερο χρώμα. Χαράζουμε την επιφάνεια σε μπακλαβοτά κομμάτια και φουρνίζουμε την πίτα. σε 175 βαθμούς σκεπασμένη με μια βρεγμένη με νερό λαδόκολλα περίπου 45 λεπτά
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου