ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ


ΥΛΙΚΑ:
700 γραμ, Ρύζι
120 γραμ  Ζάχαρη ένα σακουλάκι
Σταφίδες   περίπου 200 γραμ,
200 γραμ μύγδαλα ψιλό κομμένα
50 γραμ, Ελαιόλαδο
1 πακέτο Φύλλο Κρούστας
τριμμένη  Κανέλλα
100 γραμ, Συκώτι κατά  προτίμηση χοιρινό
Αλάτι Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένετε  το συκώτι και το ψιλοκόβετε.  αλατίζετε   πιπέρι. Στο τηγάνι βάζετε  ελαιόλαδο και σοτάρετε  το ψιλοκομμένο συκώτι καλά . Στη συνέχεια προσθέτετε  νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε  τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το μισή  ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα. Ανακατεύετε το. αφαιρείται το φαγητό από τη φωτιά. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώστε  λίγα φύλλα κρούστας, αλείψετε τα με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα. Απλώνετε την γέμιση, πασπαλίζοντας με ζάχαρη και κανέλλα. Σκεπάζετε με τα άλλα  φύλλα, τα αλείφετε με ελαιόλαδο, και με ζάχαρη και κανέλλα και ρίχνετε μλίγο  νερό. Ψήνετε τον τζουλαμά σας  στο φούρνο στουςστους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons