ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΡOΤΑ


                                                      ΥΛΙΚΑ                           

 1 Μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες

2 πράσα μόνο το λευκό μέρος,  κομμένα σε ροδέλες

2 μέτρια  καρότα  τριμμένα στον τρίφτη στο χοντρό

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

½ κούπα του  τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού  πάπρικα, ή μια κουταλιά μπελτέ

Μερικοί  κόκκοι μπαχάρι

αλάτι – πιπέρι , εγώ προτιμώ καυτερή πιπεριά αντί  πιπέρι 

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι κατά προτίμηση κίτρινο

1 κουταλιές σούπας μουστάρδα

   ΟΔΗΓΙΕΣ

Τεμαχίζουμε το λάχανο σε κομμάτια περίπου στο μισό του τραπουλόχαρτου,

τα πράσα, τα καρώτα άνηθος ψιλοκομμένος. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο ,να μαραθούν καλά 

προσθέτουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό , το αλάτι πιπέρι μπαχάρι μουστάρδα και πάπρικα. 

Και τα αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε ακόμη 

ώσπου και το ρύζι μαλακώσει ανακατεύουμε σταδιακά .

Το αφήνετε να μελώσει λίγο πριν σερβίρετε εκτός φωτιάς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons