ΥΛΙΚΑ
1 Μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ
λεπτές λωρίδες
2 πράσα μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
2 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη στο χοντρό
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, ή μια κουταλιά μπελτέ
Μερικοί κόκκοι μπαχάρι
αλάτι – πιπέρι , εγώ προτιμώ καυτερή πιπεριά αντί πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι κατά
προτίμηση κίτρινο
1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τεμαχίζουμε το λάχανο σε κομμάτια περίπου στο μισό του τραπουλόχαρτου,
τα πράσα, τα καρώτα άνηθος ψιλοκομμένος. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο ,να μαραθούν καλά
προσθέτουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό , το αλάτι πιπέρι μπαχάρι μουστάρδα και πάπρικα.
Και τα αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε ακόμη
ώσπου και το ρύζι μαλακώσει ανακατεύουμε σταδιακά .
Το αφήνετε να μελώσει λίγο πριν σερβίρετε εκτός φωτιάς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου