Μια ντουζίνα γαρίδες
καλαμαράκια
σε ροδέλες
1/2 φλιτζανιού του
τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο
ξερό κρεμμύδι κομμένο φέτες
4 έγχρωμες
πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
300 γρ. λάχανο περίπου χοντροκομμένο
½ κουταλάκι του
γλυκού ταμπάσκο
3 καρώτα κομμένα
λοξά στενόμακρα
3 σκελίδες σκόρδο
σε φέτες
λίγο κρόκο Κοζάνης
ψιλοκομμένο
μαϊντανό
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
ΟΔΗΓΙΕΣ
βάζουμε το λάδι
και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τις
πιπεριές, το λάχανο καρώτα και τα σοτάρουμε ακόμη για λίγο. ρίχνουμε τα
καλαμαράκια και τις γαρίδες να σοταριστούν
λίγο. προσθέτουμε και το ρύζι και τα υπόλοιπα, και 4 κούπες νερό, και τα
βράζουμε 25 λεπτά, εάν θέλει προσθέτουμε ακόμη νερό κατά την βράση. Το αφήνετε
να μελώσει λίγο πριν σερβίρετε εκτός φωτιάς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου