ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ρεβίθια
1 κούπα αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. σούπας μαϊντανός αλάτι, πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ


Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί, τα σουρώνουμε  και τα βράζουμε για μίση ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ αφήνοντας λίγα μικρά κομμάτια. Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, και τη ντομάτα λιωμένη.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το υλικό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν από την μια την μεριά, τους γυρίζουμε από την άλλη. Βάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε ζεστούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons