ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ

10 κούπες γάλα          
1 κούπα ζάχαρη
Άρωμα βανίλιας
3 ½ κούπες σιμιγδάλι
8 αυγά
10 φύλλα κρούστας
1 κούπα βούτυρο

Για το σιρόπι:
650 γρ. ζάχαρη
3 κούπες νερό
Λίγη κανέλα

                                                      ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζετε σε κατσαρόλα εννέα κούπες γάλα να βράζει, μαζί με την ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας. Διαλύετε στο υπόλοιπο κρύο γάλα το σιμιγδάλι και το ρίχνετε, ανακατεύοντας συνέχεια, στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχεία με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνετε μα μισοκλείσει, πρόσθετε τα έξι αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε. Στρώνετε όλα τα φύλλα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και αδειάζετε, πάνω στα φύλλα την κρέμα. Χτυπάτε τα υπόλοιπα δυο αυγά με δυο κουταλιές ζάχαρη και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας.  Ετοιμάζετε το σιρόπι, και όταν ψηθεί  πίτα ενώ είναι ακόμα καυτή, την περιχύνετε με το σιρόπι, και την πασπαλίζετε με κανέλα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons