ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και αλεσμένα)
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
4-5 ασπράδια αβγών ή 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 1 κουταλιά Baking Power
½ κουταλάκι βανίλια
1-2 φλιτζάνια τσαγιού Ανθόνερο από άνθη νεραντζιάς
Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
4-5 ασπράδια αβγών ή 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 1 κουταλιά Baking Power
½ κουταλάκι βανίλια
1-2 φλιτζάνια τσαγιού Ανθόνερο από άνθη νεραντζιάς
Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε τα αμύγδαλα για να φύγει η φλούδα. Τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το αμύγδαλο ώστε να δημιουργηθεί το μείγμα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ασπράδια, ανθόνερο κ.τ.λ.) και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά και τα ψήνουμε στο φούρνο 180 °C για 30 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούνε τα ραντίζουμε ξανά με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου