ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
100 γρ σταφίδα ( προαιρετικά)
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ξύσμα λεμονιού και όταν αρχίζει να ζεσταίνετε προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να βράση, και αφήνουμε το σιρόπι ζεστό στην άκρη. Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας γιατί καίγετε εύκολα. Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρώς, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε καρύδια, αμύγδαλα και την σταφίδα. Μόλις ρίξουμε το σιρόπι βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται για να πήξει και να αρχίσει να γίνετε σαν μία μπάλα. Βάζουμε το χαλβά μας σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα, και πασπαλίζουμε τον χαλβά με αρκετή κανέλα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου