ΠΑΣΤΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό σουσάμι
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μέλι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε το σουσάμι και το ψήνετε σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσει λίγο. Βράζετε σε κατσαρόλα το μέλι με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε αμέσως το σουσάμι, ανακα­τεύετε και βράζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνετε το μείγμα σε μαρ­μάρινη επιφάνεια, που έχετε αλείψει με σπορέλαιο, και με λαδωμένο πλά­στη ισιώνετε την επιφάνεια από το παστέλι, πατώντας το να ανοίξει σε λεπτό φύλλο. Το κόβετε σε κομμάτια με ένα μαχαί­ρι, βράζετε τα κομμάτια με σπάτουλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons