ΥΛΙΚΑ
½ κιλό σουσάμι
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μέλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε το σουσάμι και το ψήνετε σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσει λίγο. Βράζετε σε κατσαρόλα το μέλι με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε αμέσως το σουσάμι, ανακατεύετε και βράζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνετε το μείγμα σε μαρμάρινη επιφάνεια, που έχετε αλείψει με σπορέλαιο, και με λαδωμένο πλάστη ισιώνετε την επιφάνεια από το παστέλι, πατώντας το να ανοίξει σε λεπτό φύλλο. Το κόβετε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι, βράζετε τα κομμάτια με σπάτουλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου