ΥΛΙΚΑ
4 κιλά Χοιρινό (ώμο χοιρινού κρέατος)
1 Μεγάλες κεφάλι σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 Μεγάλες κεφάλι σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Ξεκινήστε η προθέρμανση φούρνου σας στους 350 º.
2. Ξεφλουδίστε όλα τα σκόρδα
3. Πλύνετε το χοιρινό με κρύο νερό και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και κάντε του τρύπες με το μαχαίρι για να βάλουμε μέσα της γεύσεις . Για μια γεύση καλύτερη, από το προηγούμενο βράδυ.
2. Ξεφλουδίστε όλα τα σκόρδα
3. Πλύνετε το χοιρινό με κρύο νερό και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και κάντε του τρύπες με το μαχαίρι για να βάλουμε μέσα της γεύσεις . Για μια γεύση καλύτερη, από το προηγούμενο βράδυ.
4. Λιώνουμε το σκόρδο σε ένα μπολ και προσθέστε τη ρίγανη και πιπέρι.
5. Μετά το σκόρδο και πιπέρι αναμιγνύονται καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
6. Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα σε κάθε τρύπα του κρέατος .
7. Καλύψτε το κάτω μέρος του ταψί σας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το χοιρινό κρέας επάνω
6. Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα σε κάθε τρύπα του κρέατος .
7. Καλύψτε το κάτω μέρος του ταψί σας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το χοιρινό κρέας επάνω
8. Καλύψτε το χοιρινό κρέας καλά με αλουμινόχαρτο έτσι θα βγει χυμώδη. Ξεδιπλώστε το για τα τελευταία 15 με 20 λεπτά για τραγανό δέρμα.
9. Ψήνουμε για 4 με 5 ώρες στους 350 º. (Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας. Ελέγξτε το σε 3 ½ ώρες).
9. Ψήνουμε για 4 με 5 ώρες στους 350 º. (Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας. Ελέγξτε το σε 3 ½ ώρες).
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου