
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλια
2 κιλά ζάχαρη
1 φλ. νερό
½ φλιτζάνι χυμός 1 λεμονιού
1 βανίλια
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τρία
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένετε τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Αποσύρατε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη έτσι για μια ημέρα.
Την επόμενη μέρα ξανά βάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι μας. Λίγο πριν τελειώσουμε προσθέστε το λεμόνι, τα αμύγδαλα και τη βανίλια.
Να παραμένει το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε βάζα γυάλινα αποστειρωμένα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου