ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα γαλέτα
3 ασπράδια αυγών
½ κιλό ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
γαρύφαλλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα στο μίξερ, μέχρι να δίνει σκόνη. Την αναμιγνύετε τη ζάχαρη, τη Βαλέτα τα ασπράδια χτυπημένα ελαφρά και τρείς κουταλιές ανθόνερο και τα ζυμώνετε, μέχρι να δίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Πλά9ετε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού και μπήγετε στο άκρο του κα9ενός από ένα γαρύφαλλο, για να φαίνονται σαν αχλάδια. Τα βάζετε σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 180°C 51α ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Όταν μισό κρυώσουν, τα βουτάτε γρήγορα ένα-ένα σε ανθόνερο και τα τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου