ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ


ΥΛΙΚΑ

70-75 νεραντζάκια
πολύ μικρά και πράσινα
1 ½ κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό

                                                        ΟΔΗΓΙΕΣ

Τρυπάτε με το ειδικό εργαλείο κάθε νεραντζάκια και αφαιρείτε τα κουκού­τσια τους. Τα πλένετε και τα βάζετε σε κατσαρό­λα με άφθονο νερό να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και  να τρυπιούνται  με το πιρούνι εύκολα. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κρύο νερό, όπου τα αφήνετε για δυο μέρες, αλλάζοντας τακτικά το νερό τους. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για δέ­κα λεπτά και ρίχνετε τα νεραντζάκια. Τα αφήνετε να βράσουν για πέντε λεπτά, βράζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε και την αφήνετε με τα νεραντζάκια για μια μέρα. Την επομένη, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και βάζετε το σιρόπι να δέσει. Ρίχνετε τα νεραντζάκια και αφήνετε να δέσει καλά το σιρόπι τους

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons