ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι,
1 ½  κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 /3 κούπας κονιάκ
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού σόδα
                                                  ΟΔΗΓΙΕΣ    
Σε λεκάνη ανακατεύετε τη ζάχαρη με το λάδι. Προσ9έτετε τη σόδα διαλυμέ­νη στο κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο-λίγο ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να δίνει η ζύμη λεία και να μην κολλάει στο χέρια σας. Πλά9ετε τα κουλουράκια σε όποιο σχή­μα 9έλετε και τα βάζετε σε βουτυρω­μένο ταψί, φροντίζοντας να απέχουν κάπως μεταξύ τους. Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμα­σμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επι­φάνεια τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons