ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι,
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 /3 κούπας κονιάκ
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού σόδα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε λεκάνη ανακατεύετε τη ζάχαρη με το λάδι. Προσ9έτετε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο-λίγο ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να δίνει η ζύμη λεία και να μην κολλάει στο χέρια σας. Πλά9ετε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα 9έλετε και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να απέχουν κάπως μεταξύ τους. Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου