ΥΛΙΚΑ
κιλό βύσσινο
1200 γρ. ζάχαρη
κούπες νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε τα κοτσάνια και αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Πλένετε τα κουκούτσια στο νερό, τα ανακατεύετε και στραγγίζετε το νερό. Βάζετε το νερό να βράσει σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα βύσσινα, σε σιγανή φωτιά. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται και αφήνετε να δέσει, το σιρόπι του. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά, ανακατεύετε τα βύσσινα συχνά στην κατσαρόλα, γιατί έτσι το βύσσινο διατηρεί καλύτερα το σχήμα του.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου