ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΛΥΚΟ


              ΥΛΙΚΑ 

70-75 καρυδάκια
πολύ μικρά και τρυφερά
1 ½  κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
350 γρ. γλυκόζη  

                                                   ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζετε το καρυδάκια σε άφ9ονο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό, που το αλλάζετε αρκετές φορές, δια δύο μέρες. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βρά­σει για δέκα λεπτά. Ρίχνετε τα καρυ­δάκια, τα βράζετε για πέντε λεπτά, βράζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε και την αφήνετε έτσι δια μία μέρα. Την επομένη, βράζετε τα καρυδάκια από την κατσαρόλα με τρυ­πητή κουτάλα, βάζετε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει και όταν αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα καρυδάκια και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons