ΥΛΙΚΑ
70-75 καρυδάκια
πολύ μικρά και τρυφερά
1 ½ κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
350 γρ. γλυκόζη Βράζετε το καρυδάκια σε άφ9ονο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό, που το αλλάζετε αρκετές φορές, δια δύο μέρες. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για δέκα λεπτά. Ρίχνετε τα καρυδάκια, τα βράζετε για πέντε λεπτά, βράζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε και την αφήνετε έτσι δια μία μέρα. Την επομένη, βράζετε τα καρυδάκια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, βάζετε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει και όταν αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα καρυδάκια και τα βράζετε, μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου