ΨΑΡΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ



ΥΛΙΚΑ

Ένα ψάρι (φαγκρί, σφυρίδα ή κάποιο της αρέσκεια σας  .)
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας ή φρέσκες τριμμένες ντομάτες
2-3 δόντια σκόρδου λιωμένα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
γαλέτα τριμμένη,
αλάτι , πιπέρι
2 ντομάτες σε λεπτές φέτες

                                       ΟΔΗΓΙΕΣ


Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και εντόσθια, το πλένομε, το αλατίζουμε καλά προπαντός μέσα στην κοιλιά και στο λαιμό και το τοποθετούμε σε ταψί. σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με τον πελτέ της ντομάτας (δια­λυμένο σε λίγο νερό) ή με ανάλογες φρέσκες ντομάτες και ψιλοκομμένες, 1 ποτηράκι κρασί άσπρο, το λειωμένο σκόρδο και το αλα­τοπίπερο. Περιχύνουμε με το μισό μίγμα στο ψάρι στο ταψί. Το πασπαλίζουμε με τη μισή γαλέτα και το μισό μαϊντανό και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες της ντομάτας. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλ­τσα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα και μαϊντανό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Το ψήνουμε για μια ώρα σχεδόν βρέχοντας  το κάθε τόσο με τα υγρά του, ώσπου να κάνει κρούστα επάνω το επίστρωμα της γαλέτας, φροντίστε να μείνει με αρκετή σάλτσα. Και καλή όρεξη  η αγάπη μας από τον νησί μας  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons