ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ 

1 ½ κιλό χταπόδι 
2 μεγάλα κρεμμύδια 
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες 
2 κουτ. σούπας ξίδι 
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη 
1 κούπα κόκκινο κρασί 
1 κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι 

ΟΔΗΓΙΕΣ 

Σχίζετε την κοιλία του χταποδιού και αφαιρείτε τα εντόσθια και το μελάνι. Αφαιρείτε το κόκκαλο ανάμεσα στα πλοκάμια του και το πλένετε καλά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και το βράζετε, χωρίς νερό, μέχρι να κοκκινίσει και να πιει όλο το ζουμί του. Προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε. Ρίχνετε το κρασί, το ξύδι, τις ντομάτες λιωμένες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε περίπου για μια ώρα, ώσπου να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons