ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
½ κιλό βούτυρο γάλακτος
½ κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουτ. γλυκού μπέικιν
πάουντερ
200 γρ· αμυγδαλόψιχα
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
αν9όνερο
1 κιλό ζάχαρη άχνη
(δια πασπάλισμα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά. Προσθέσετε το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε, ώσπου να πλάθεται η ζύμη εύκολα. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου